Літературно-мистецький вечір «А сотню вже зустріли небеса…» у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки

21 лютого 2019 у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки відбувся літературно-мистецький вечір, присвячений Героям Небесної Сотні «А сотню вже зустріли небеса…», який підготували керівник театрального гуртка Дмитро Леончик та викладач історії Петровська Л.І.
Про ті страшні події, які відбувались на майдані Незалежності у 2013-2014 рр., присутнім нагадали патріотичні та проникливі поезії підібрані організаторами заходу із книги «Небесна сотня. Антологія майданівських віршів».  Відкрила мистецький  вечір Любов Петровська, яка прочитала свої вірші, які ввійшли у друге видання книги. Усі ніби знову переживали ті події. Почуття змішалися і вилилися в надзвичайно емоційну атмосферу, сповнену співчуття, переживання, нестримних сліз на очах учнів та педагогів, щему в серці і почуття гордості за наших Героїв.
Згадали під час літературно-мистецького заходу й імена Героїв, які загинули у ці драматичні лютневі дні 2014-го року за волю і кращу долю України. Пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.
Вечір пам’яті «А сотню вже зустріли небеса…» ще раз нагадав, що Революція Гідності сколихнула увесь світ, не залишивши байдужою жодну душу. І ми тепер не маємо жодного морального права забувати імена Героїв, які віддали найцінніше – своє життя. Їхня смерть змінила нашу свідомість назавжди. То було важке випробування для України, іспит, складений страшною ціною, але той іспит, який показав нашу європейськість, гідність і прагнення до свободи.





















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Квест "Я люблю Україну!"

«Будьмо знайомі» - вечір відпочинку у гуртожитку Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки