«Україна – це територія гідності і свободи»




         На таку тему 21 листопада 2017 року у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки  була  проведена лінійка з нагоди  відзначення  третьої річниці Дня Гідності та Свободи в Україні.
Це свято було започатковане указом президента України Петра Порошенка 13 листопада 2014 року. Метою заходу було донесення до учнів об’єктивної інформації про доленосні події в Україні на початку ХХІ століття, а також вшанування мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина.
         Під час проведення лінійки були висвітлені та представлені відеоматеріали про патріотизм громадян сьогодення. Також вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання, ще раз переглянули та «сколихнули» в пам`яті ті криваві події, які змусили кожного з нас, три роки тому, повірити в те, що ми незламний народ, який може захистити себе та свою територію, задля нашого спокою в майбутньому.
Ведучі тематичної лінійки – Вотько Мар’яна та Лабудяк Іван через вірші, фрагменти  відеоматеріалів змогли передати увесь трагізм тих подій, які нещодавно закарбувались в пам`яті кожного з нас.
Не окроплений – залитий кровію героїв.
Їх палили, гнали, били, рвали і стріляли,

Кров лилася на Майдані, смерть страшна гуляла…
Початок та завершення лінійки відбувались під гімн України, який ще раз підкреслив  нездоланність українського народу. Червоні лампадки стали символом вічного спалаху в наших серцях та в нашій пам`яті тих подій, які не залишили байдужим жодного ще до сьогоднішніх днів.
Цього ж дня учні групи №16 (майстер в/н Антонюк С.В.)та №15 (майстер в/н Озарчук Н.В.) долучилися до заупокійної панахиди та вшанування Героїв Небесної Сотні та Героїв, які загинули на Сході України.












        

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Квест "Я люблю Україну!"

«Будьмо знайомі» - вечір відпочинку у гуртожитку Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки