Участь у Всеукраїнській коференції "Роль центрів кар'єри у професійній освіти:наші спільні здобутки"

 10 березня 2023 року  Кавнічук Оксана взяла участь у Всеукраїнській конференції "Роль центрів кар'єри у професійній освіти:наші спільні здобутки", яка проходила у м.Києві. Захід відбувся в рамках програми EU4Skils "Кращі навички для сучасної України".

Програма конференції передбачала ознайомлення із результатами проєкту "EU4Skils: Підтримка проєкту кар'єрного консультування закладами професійної (професійно-технічної) освіти ",  питання розвитку підприємницьких навичок у здобувачів освіти та погляд роботодавців на формування важливих професійних та Soft skils  навичок, також  панельну дискусію  із здобувачами освіти пілотних закладів "Моє професійне майбутнє. Пряма мова", екскурсію у Київський професійний коледж із посиленою військовою підготовкою.

Розпочалася конференція із вітальних слів  Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, також народного депутата України Ольги Коваль, Віри Рибак,  представниці EU Dalagation,  та Міхаеля Пауло,   Project Direktor EU4Skils'.

Ірина Шумик, Генеральний директор директорату професійної освіти, розкрила питання про сучасні виклики та можливості для молоді у розвитку кар'єри. Досвідом карєрного консультування у країнах Європи поділився Флоріан Кадлец, Експерт із розвитку людського капіталу Європейського Фонду Освіти.

 Про те   як  реалізовувся даний проєкт у пілотних закладах освіти України представили представники команди EU4Skils: Тетяна Хімченко (керівник команди EU4Skils) та Ольга Пушина, цікавий фото та відеоматеріал із заходів в рамках проєкту презентувала Ліна Сирота, директорка "Еліс Україна".

Надзвичайно жваво пройшла панельна дискусія із здобувачами освіти. Чернівецьке вище професійне училище радіоелектроніки представляв  здобувач освіти гр.№7 за професією "Радіомеханік із ремонту та обслуговування РТА" Пентелейчук Ілля, відповідаючи на питання, розкрив соє бачення розвитку своє карєри, її важливих етапів та на що потрібно звернути увагу сьогодні, щоб в майбутньому, бути успішним професіоналом і, можливо, підприємцем.

Конференція дала можливість побачити напрямки роботи Центрів кар'єри закладів професійної (професійно-технічної) освіти, важливість спільних зусиль держави, роботодавців, педагогів, здобувачів освіти, а також їх батьків щодо просування напрямку кар'єрного консультування учасників освітнього процесу. 

Всі фото, відеоматеріали, презентації спікерів та посібник "Порадник керівникам Центрів кар'єри" люб'язно надіслали координатри заходу.

Дякую за чудову і комфортну організацію заходу! 












Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Квест "Я люблю Україну!"

«Будьмо знайомі» - вечір відпочинку у гуртожитку Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки