Міжнародний день волонтера

 


Міжнародний день волонтерів 
в ім'я економічного і соціального розвитку — один з міжнародних днів ООН, присвячений особам, що займаються волонтерством. Особливо актуальним це свято є сьогодні, адже на плечах волонтерів лежить неабияка допомога та відповідальність під час війни.

Міжнародний день волонтера: історія свята

Генеральна Асамблея ООН в 1985 році запропонувала урядам щорічно відзначати 5 грудня Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку. Відзначається відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН A/RES/40/212. ООН закликала держави здійснити заходи з метою підвищення поінформованості про важливий внесок служби добровольців і тим самим спонукати ще більше людей в усіх сферах діяльності пропонувати свої послуги в якості добровольців як на батьківщині, так і за кордоном. Волонтери (добровольці) — це люди, які свій вільний час витрачають на благо суспільства.

Здобувачі освіти та педагоги Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки активно долучаються до волонтерської роботи для допомоги військовим ЗСУ та переселенцям зі сходу.

 










 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Квест "Я люблю Україну!"

«Будьмо знайомі» - вечір відпочинку у гуртожитку Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки