У Чернівецькому ВПУ радіоелектроніки пройшли заходи до вшанування 205 річчя народження Т.Г.Шевченка під гаслом:"Шевченко не поет, а голос душі українського народу"

         05.03.2019 проведено відкрите засідання літературно гуртка «Червона  калина» «Шевченко відомий і невідомий» для учнів груп І курсу, на якому вони ознайомилися з життям та творчою спадщиною Тараса Шевченка, переглянули відеоролик, де «Заповіт» Шевченка читали різними мовами світу, а також слайд-презентацію  про долю поета. Учасники гуртка підготували цікаву інформацію про риси характеру та ставлення великого українця до різних буденних речей. Захід проводився у формі усного журналу. Всі учасники мали змогу доторкнутися до нетлінної творчої спадщини великого Кобзаря, а потім взяли участь у вікторині «Що я знаю про Т.Шевченка?» .
         Вміло використовуючи творчість Шевченка, можна перетворити розповідь про біографію поета на захоплюючу подорож по шевченківських місцях, адже як писав сам Тарас Григорович у своїй «Автобіографії»: «Історія мого життя є частиною історії моєї Батьківщини».




13. 03. 2019 учні груп № 14 та № 18 взяли участь у інтелектуальній грі «Літературна веселка» «Тарасовими шляхами».
Метою гри було урізноманітнення методів засвоювання інформації, розширити знання учнів про життя і творчість Т.Г.Шевченка, надати молоді можливість творчої самореалізації; сприяти вихованню національної самосвідомості учнів; формувати в учнів уміння працювати в команді; розвивати здатність до взаємодії; формувати громадянську і загальнокультурну компетентності; розвивати творчі здібності дітей; виховувати любов до національної культури, прагнення бути справжніми українцями; виховувати почуття гордості за Україну, за її національного героя – Тараса Григоровича Шевченка.
Методичною метою заходу було об’єднання предметів історії, літератури, мистецтвознавства, математики, фізики. астрономії, щоб популяризувати творчий спадок Кобзаря серед молоді та стимулювати до самонавчання.
Учасники гри розв’язували задачі, розгадували ребуси, застосовували знання з фізики та астрономії щоб відгадати назву твору, згадували назви творів за їхніми ілюстраціями, декламували поезії Шевченка напам’ять та згадували події його життя та творчості відповідаючи на бліц-запитання.
Під час проведення заходу панувала атмосфера дружби та співпраці, суперництва та взаємодопомоги, бажання працювати у команді та показати себе.
14 березня 2019  відбувся конкурс читців поезій Т.Г.Шевченка «Ми пам’ятаємо заповіді твої, Тарасе!». У конкурсі взяли участь учні груп № 13 та №17.
Метою конкурсу було розширити інтерес учнів до життєвого і творчого шляху Т.Г.Шевченка; розвивати здібності  виразного  читання творів напам’ять, творчі здібності учнів, спонукати їх до власної творчості; виховувати учнів свідомими громадянами й істинними патріотами своєї держави та її культурних і літературних надбань.
Переможцем конкурсу став Михайло Симовонюк, учень групи № 13, який читав поезію Т.Г.Шевченка «Село».
 









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Квест "Я люблю Україну!"

«Будьмо знайомі» - вечір відпочинку у гуртожитку Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки

Гімн української ідентичності