«100 річчя з Дня відзначення Дня Соборності України»



22 січня в Україні святкують День Соборності. Цього дня у 1919 році проголосили Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українських земель.
       З метою формування національної свідомості підлітків, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення 100-річчя Дня Соборності України в гуртожитку Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки  вихователем  Козачук Марією Тодорівною було  організовано та проведено захід «Де згода, там і перемога». Епіграфом були слова «Соборна мати Україна, одна на всіх, як оберіг» . Розпочалось святкування гімном України. Ведучі Максимів Назар, Вакарик Микола , Цвик Михайло розповіли присутнім про проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.
        У залі лунала патріотична музика, учень групи №17 Бушуляк Віталій прочитав вірш «Я  - українець». Учні  переглянули документальний відеофільм «Акт злуки». На закінчення  усі присутні виконали Гімн України.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Квест "Я люблю Україну!"

«Будьмо знайомі» - вечір відпочинку у гуртожитку Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки