Виставка «Геноцид голодом 1932-1933роки» - трагічні сторінки історії нашої держави.




Мовчати про це не можна, не сила,
Від спогадів кров аж холоне у жилах.
Вмирали діти і немовлята,
Старі бабусі й вродливі дівчата,
Вмирали села.



Нещодавно у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки відбулася виставка присвячена голодомору, яка репрезентувала причини, хроніку та наслідки трагедії, що забрала життя мільйонів українців під назвою «Геноцид голодом 1932-1933роки»
Виставка «Геноцид голодом 1932-1933роки», яку підготував інститут національної памяті України спільно з Міністерством закордонних справ.
Працівник управління культури обласної державної адміністрації, доброволець АТО Гергелюк Микола наголосив на тому, що дана виставка показує причини голодомору і доводить, що це був штучний голод, тому що в цей час більшовицька влада вивозили мільйони тон зерна і продавала його, а люди  помирали…Також у виставці документально показано перебіг тих трагічних подій як більшовицька влада не випускала селян із сіл і вони просто гинули від голоду. Микола закликав учнів пам`ятати ці трагічні події, щоб вони більше ніколи не повторилися знову. Наголосив на тому, щоб учні усвідомили, насамперед, що майбутнє України залежить від молоді, від їхньої активної громадянської позиції, а також від ставлення та розуміння кожним тих подій, які відбуваються сьогодні в країні, адже, Україна – починається з нас!







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Квест "Я люблю Україну!"

Гімн української ідентичності

«Будьмо знайомі» - вечір відпочинку у гуртожитку Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки