«Революція гідності: ціна свободи»



Все почалося 21 листопада…94 дні, які нас змінили! День Гідності та свободи в Україні відзначають уже 5-й рік поспіль.
Урочистості з'явилося для того, щоб донести до сучасних і майбутніх поколінь об'єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також для вшанування патріотизму і мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору.
Саме в цей день у Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки пройшла лінійка під гаслом «Революція гідності: ціна свободи».
Під час проведення лінійки були висвітлені та представлені відеоматеріали про патріотизм громадян сьогодення, які ще раз «сколихнули» в пам`яті ті криваві події, які змусили кожного з нас, п’ять років тому, повірити в те, що ми незламний народ, який може захистити себе та свою територію, задля нашого спокою в майбутньому.
Народе мій, пишаюся тобою:
Моя душа - частинка твого «Я».
Красою правди у святім двобою
Понад Майданом сонця лик сія...
Також усі присутні вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.
На лінійку був запрошений очевидець, учасник двох Майданів, військовий капелан, священик греко-католицької церкви отець Василь Гасинець, який розповів про те як він перебував на Майдані, що підштовхнуло його до такого мужнього рішення, чим зміг допомогти захисникам та як змінилося його життя після побаченого.
«Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!»,- завершив свій виступ директор училища, кандидат педагогічних наук Савелій Іванович Одайський.
Також в холі навчального закладу проводилося опитування для педагогічного та учнівського колективів «Гідність для мене – це…». Дякуємо всім, хто долучився до урочистостей.
Цей день потрібно пам'ятати, адже свобода та гідність стали найціннішими для українців. За це боролися наші пращури, за це ми воюємо і сьогодні з Росією.























Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Квест "Я люблю Україну!"

«Будьмо знайомі» - вечір відпочинку у гуртожитку Чернівецького вищого професійного училища радіоелектроніки